Bägare
Glasbägare kan värmas upp till mycket högre temperaturer än plastmotsvarigheterna, samtidigt som de erbjuder högre klarhet för innehållssynlighet och mätning. Glasbägare har enhetliga sidoväggar och bottentjocklekar med en platt botten och en näbb, eller liten pip, för enklare upphällning. Glasbägare kan ha graderade markeringar på sidan som är exakta inom 10 procent, även om en graderad cylinder eller mätkolv rekommenderas för exakta volymmätningar.
Laboratoriet finns i en mängd material och i storlekar från 10 ml till 6 L. Även om glasbägare är vanliga, är bägare också gjorda av en mängd olika plasthartser (PMP, polystyren, polypropen, PFA, polymetylpenten, HDPE, ETFE, PTFE och mer). Du kan också hitta bägare gjorda av rostfritt stål, kvarts och kol.
En mängd olika typer av bägare finns tillgängliga:
- Griffin eller lågform: Kortare versioner, med eller utan hällande läppar och gjorda av standardvikt eller kraftigt borosilikatglas eller polypropenplast
- Berzelius eller lång form: Högre och smalare än Griffin-bägare, men med liknande egenskaper
- Farmaceutisk: Dessa bägare är högre och smalare och är vanligtvis graderade i både milliliter och uns och kan ha dubbla hällpipar
- Trehörna: Dessa bägare av plast, engångsbruk och stapelbara, har en triangulär toppöppning som erbjuder tre droppfria hällpipar
- Hanterade: Glasbägare kan ha fästbara handtag och plastbägare kan ha ingjutna handtag; större hanterade bägare med pip kan kallas kannor
- Färgade markeringar: De flesta bägare har områden på sidan som är lämpliga för skrivning; dessa märkningsfläckar finns även i vitt eller valfri färg