accessibility menu, dialog, popup

UserName

Baser

Baser av olika kemiska sammansättningar, pH-värden, renheter, reagenskvaliteter och kvantiteter lämpade för en mängd olika laboratorieapplikationer. Produkterna finns i fast och flytande form.

Baser brukar ses som den kemiska motsatsen till syror . De definieras vanligtvis som föreningar som bildar vattenlösningar som smakar bittert, har ett högt pH (> 7), gör att lackmuspapper blir blått, är hala vid beröring och reagerar med syror för att bilda vatten och salter.

I laboratoriet används baser som reagens eller katalysatorer i många kemiska reaktioner, och vissa är bra ledare av elektricitet. I en industrimiljö används baser i många applikationer som tillverkning av tvål, papper, blekningspulver och syntetisk fiber rayon.

Kemiskt kan baser klassificeras som:

  • Arrhenius, ämnen som producerar hydroxid (OH− ) joner i vattenlösningar och inkluderar natriumhydroxid (lut eller kaustiksoda), kaliumhydroxid (eller kaustikkali) och ammoniumhydroxid (eller vattenammoniak) Br nsted-øLowry, ämnen som ammoniak (NH 3 ) som kan ta emot en proton eller vätejon
  • Lewis, föreningar som ammoniak, alkyl eller arylaminer och pyridiner och pyrimidiner som är elektronpardonatorer

OBS: En Lewis-bas är också en Br ønsted-Lowry-bas, men en Lewis-syra är inte nödvändigtvis också en Br ønsted-Lowry-syra.

Filtrerade sökresultat

Produkter från vissa av våra leverantörer visas inte i filtrerade sökresultat. Vänligen Rensa alla filter för att se dessa produkter.

Begränsa resultat

Begränsa resultat

Inga resultat hittades inom denna kategori. Försök att ta bort några valda filter och försök igen.
  • (1)
  • (1)
  • (76)
  • (11)
  • (1)
  • (62)
  • (4)
  • (131)
  • (243)
  • (47)
  • (18)
  • (66)
  • (2)
  • (14)
  • (20)
  • (38)
  • (17)
  • (4)
  • (86)
  • (31)
  • (62)
  • (3)
  • (1)
  • (6)
  • (4)
  • (1)
  • (162)
  • (3)
  • (36)
  • (9)
  • (2)
  • (101)
  • (306)
  • (6)
  • (1)
  • (27)
  • (6)
  • (8)
  • (1)
  • (26)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (3)
  • (3)
  • (1)
  • (2)
  • (3)
  • (2)